Trims kotletams reikės:
- 1 vištienos filė
- 1 šaukštas bulvių krakmolo
- žiupsnelis druskos
- 3 šaukštai sviesto
- žiupsnis krapų
- miltų, kiaušinio, džiuvėsėlių
Sumalti vištieną, masę sumaišyti su bulvių krakmolu ir druska.
Maždaug šeštadalį masės suformuoti delne (technika kaip cepelinų). Šaukštą sviesto pavolioti krapuose ir patupdyti kotletuko centre.
Antrą šeštadalį suplokštinti ir uždėt antvirš. Parutuliuolioti delne, kad gražiai susiformuotų.
Kotletuką pavolioti miltuose, plaktame kiaušinyje, džiuvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiuvėsėliuose.
(man jie nuolat prasiverdavo, o kiaušinuotų džiuvėsėlių masės ant mano delnų būtų užtekę lizdui nulipdyt, bet ką čia, verta juk dėl tokio gėrio!)
Įmesti į jau įšilusį aliejų ir gruzdinti apie 5 minutes. Tą patį aliejų panaudojau ir bulvyčių gruzdinimui. Studentai!
Patiekti pagal skonį - aš labai mėgstu salotas, daržoves, tad pridėjau ir jų patiekalan.
Skanaus!






No comments:
Post a Comment